Ingrediente
- 13 oua
- 120 gr pate de rata
- 200 gr maioneza de casa
- 2-3 castraveciori in otet
- 1 lingurita de mustar
- sare si piper dupa gust
Mod de Preparare
- Ouale se spala, se pun intr-o cratita la fiert cu apa rece si sare pentru 7-10 minute. Dupa ce au fiert, se pun in apa rece pentru a se raci si a se curata usor.
- Curatam ouale de coji, le taiem in doua pe lungime si le scoatem cu atentie galbenusul fara ca albusul sa se rupa.
- Galbenusurile se paseaza bine cu furculita, adaugam pateul de rata, o lingura de maioneza, mustar, sare si piper, amestecam foarte bine totul, va arata ca o crema. Peste aceasta crema adaugam castraveciori taiati foarte marunt si amestecam dupa care trecem pa umplerea jumatatilor de ou.
- Cu ajutorul unei lingurite se umple fiecare jumatate de ou cu aceasta crema si le asezam pe un platou.
- Cu ajutorul unui pos am pus maioneza peste fiecare jumatate de ou iar deasupra am ornat cu castraveciori si gogosari taiati matunt.