Ingrediente
- Pentru aluat
- 500g de faina
- 250ml apa
- 80ml de ulei
- 50g de zahar
- 20g de drojdie
- un varf de lingurita de sare
- Pentru umplutura
- 400g magiun de prune
- o lingurita de faina
- 50ml de apa
- trei lingurite de mac
Mod de Preparare
- Cernem faina intr-un vas si, in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu o lingura de zahar si putina apa( din cantitatile date) si lasam 5 minute sa creasca.
- Dizolvam restul de zahar in apa calda si incalzim usor si uleiul. Punem in bol si sarea si framantam un aluat usor moale si nelipicios pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
- Transferam aluatul pe blatul de lucru si-l imparim in 8-9 parti egale. Din fiecare bucata de aluat formam un dreptunghi pe care il ungem cu magiun sau un gem care sa nu curga, rulam si formam batonul. La fel procedam cu fiecare bucata de aluat. Obtinem astfel 8-9 batoane pe care le transferam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
- Lasam inca vreo 30 de minute la crescut, apoi le ungem cu apa amestecata cu faina. Presaram macul si coacem batoanele 20-25 de minute la 180 de grade Celsius, pana se rumenesc frumos.
- Dupa ce le scoatem din cuptor le ungem cu miere sau cu un sirop facut din apa si zahar.
Sunt minunate atat calde cat si reci, asa ca va recomand cu drag reteta de batoane cu magiun
