Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

Ingrediente

  • 800 gr carne tocata de pui
  • 1 ceapa uscata
  • 2-3 fire ceapa verde
  • catei usturoi (dupa gust)
  • verdeata (dupa gust)
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • 400 ml sos de rosii


Mod de Preparare

  1. Intr-un vas se pune carnea tocata. Ceapa uscata se curata si se toaca marunt, apoi se adauga peste carne. Se condimenteaza carnea cu sare, piper si verdeata tocata (dupa gust).
  2. Intr-o tigaie mare, se pune putin ulei, se adauga ceapa verde spalata si taiata si cateii de usturoi presati si tocati marunt. Se lasa focul moderat.
  3. Carnea se modeleaza sub forma de bilute sau dupa placul fiecaruia si se adauga in tigaie. Se rumenesc cateva minute chiftelutele, apoi se adauga sosul de rosii. Se mai adauga un praf de sare sau piper.
  4. Chiftelutele se gatesc la foc mic, pana se patrund bine si se obtine un sos dens. Se poate adauga o foaie de dafin la gatit, daca va place aroma.
  5. Chiftelutele se servesc cu piure de cartofi sau alta garnitura la alegere.
    Sunt moi, gustoase si satioase.

Ambasada bebelușilor somnoroși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*