Ciorbă rădăuțeană cu pui , smantana si usturoi

Ingrediente

  • pui, smântână și usturoi
  • 2 pulpe de pui
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 țelină
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roșu
  • câțiva căței de usturoi
  • 2 gălbenușuri
  • puțin oțet
  • ulei de floarea soarelui
  • 250 ml smântână lichidă
  • sare


Mod de Preparare

  1. Curăță și taie cubulețe ardeiul gras și rădacinoasele în jumătăți.
  2. Pregătește un mujdei, asezonat după gust.
  3. Pune carnea de pui într-o oală mare cu aproximativ 2-3 litri de apă rece. Adu la fiert și îndepărtează spuma care se formează deasupra.
  4. Adaugă legumele în zeamă și lasă supa să fiarbă la foc mic până când carnea de pui este fragedă și legumele sunt moi (aproximativ 30 – 40 minute).
  5. După ce au fiert, scoate carnea și legumele din oală.
  6. Într-un bol separat, bate gălbenușurile de ou și amestecă-le cu smântâna. Condimentează cu sare.
  7. Adaugă treptat câte un polonic de supă fierbinte peste amestecul de ou și smântână, amestecând continuu, pentru a tempera compoziția și a evita coagularea ouălor.
  8. Toarnă încet acest amestec înapoi în oală cu supă, amestecând ușor.
  9. Adaugă oțetul și mujdeiul. Potrivește gustul și lasă ciorba acoperită cu un capac.
  10. Servește ciorba fierbinte, presărată cu pătrunjel sau leuștean, dacă îți place.

Daca ti-a placut reteta nu uita sa o distribui si prietenilor tai

Ambasada bebelușilor somnoroși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*