Ingrediente
- pui, smântână și usturoi
- 2 pulpe de pui
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 țelină
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roșu
- câțiva căței de usturoi
- 2 gălbenușuri
- puțin oțet
- ulei de floarea soarelui
- 250 ml smântână lichidă
- sare
Mod de Preparare
- Curăță și taie cubulețe ardeiul gras și rădacinoasele în jumătăți.
- Pregătește un mujdei, asezonat după gust.
- Pune carnea de pui într-o oală mare cu aproximativ 2-3 litri de apă rece. Adu la fiert și îndepărtează spuma care se formează deasupra.
- Adaugă legumele în zeamă și lasă supa să fiarbă la foc mic până când carnea de pui este fragedă și legumele sunt moi (aproximativ 30 – 40 minute).
- După ce au fiert, scoate carnea și legumele din oală.
- Într-un bol separat, bate gălbenușurile de ou și amestecă-le cu smântâna. Condimentează cu sare.
- Adaugă treptat câte un polonic de supă fierbinte peste amestecul de ou și smântână, amestecând continuu, pentru a tempera compoziția și a evita coagularea ouălor.
- Toarnă încet acest amestec înapoi în oală cu supă, amestecând ușor.
- Adaugă oțetul și mujdeiul. Potrivește gustul și lasă ciorba acoperită cu un capac.
- Servește ciorba fierbinte, presărată cu pătrunjel sau leuștean, dacă îți place.
Daca ti-a placut reteta nu uita sa o distribui si prietenilor tai