Cea mai delicioasa parte de la miel,se gateste foarte simplu. Trebuie doar avut grija la timpul de gatit, cotletele de miel sunt bune facute mediu,sa aiba culoarea roz.
Ingrediente
- 500 gr de cotlete de miel
- ulei de masline
- un cub de unt
- cimbru proaspat
- sare, piper negru
- o cana de supa de carne
- usturoi
- 1 pahar vin alb
Mod de Preparare
- Portionam cotletele de miel si le condimentam cu sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat . Presaram cu putin cimbru proaspat.
- Intr-o tigaie punem ulei de masline la incalzit si rumenim usor cotletele pe toate partile. Doar cat sa capete culoare. Cand s-au rumenit usor, se scot pe o farfurie care poate merge la cuptor.
- Dam la cuptorul incins cam 5 minute.
- Intre timp, in aceeasi tigaie unde am facut carnea, adaugam inca putin ulei de masline, usturoi zdrobit cu cutitul in bucati mari si putin piper. Eu am adaugat si un ardei iute, pentru ca imi place mult picant.
- Adaugam putin vin alb si lasam sa fiarba pana scade; punem apoi supa de carne (eu am un praf demiglase special pentru sosuri) lasam sa scada si sa se ingroasa putin. La final aduagam un cub de unt, adaugam carnea inapoi in tigaie si lasam 1 minut, stropind cotletele cu sosul din tigaie.
- Servim cu pure de cartofi /pure de cartofi dulci/cartofi copti in cuptor. Eu am facut cartofi cubulete amestecati cu cartofi dulci la cuptor cu cimbru si ulei de masline.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra o posti distribui pe facebook.