Creveti in sos de unt si vin

Ingrediente

  • 1 kg creveți
  • 1 căciulie de usturoi
  • 3 legături pătrunjel
  • 200 ml vin rose sec
  • 1 lămâie
  • 170 g unt
  • 50-60 ml ulei de măsline
  • 3 g sare
  • 1 vârf linguriță piper


Mod de Preparare

  1. Încălzește 50-60 ml de ulei de măsline într-o cratiță cu gura largă pe foc mediu.
  2. Adaugă aproximativ 1 kg de creveți în cratiță. Lasă-i să se prăjească până când încep să capete o culoare roz și să se rumenească ușor.
  3. Toacă fin o căciulie de usturoi. Rezervă doi căței pentru final și adaugă restul peste creveți. Călește usturoiul împreună cu creveții până când acesta devine aromat.
  4. Adaugă 250 ml de vin alb sau rose demisec și lasă să se reducă până când alcoolul se evaporă, lăsând în urmă doar aroma și dulceața vinului.
  5. Stoarce sucul unei lămâi întregi peste creveți și lasă să se gătească încă un minut.
  6. Condimentează cu sare și piper proaspăt râșnit după gust.
  7. Redu focul la minim și adaugă 170-200 g de unt, amestecând până când sosul devine cremos și untul este complet încorporat.
  8. Toacă fin pătrunjelul verde și rade cei doi căței de usturoi rezervați anterior. Adaugă pătrunjelul și usturoiul în sos și amestecă bine. Oprește focul.

Ambasada bebelușilor somnoroși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*