Ingrediente
- 1 kg creveți
- 1 căciulie de usturoi
- 3 legături pătrunjel
- 200 ml vin rose sec
- 1 lămâie
- 170 g unt
- 50-60 ml ulei de măsline
- 3 g sare
- 1 vârf linguriță piper
Mod de Preparare
- Încălzește 50-60 ml de ulei de măsline într-o cratiță cu gura largă pe foc mediu.
- Adaugă aproximativ 1 kg de creveți în cratiță. Lasă-i să se prăjească până când încep să capete o culoare roz și să se rumenească ușor.
- Toacă fin o căciulie de usturoi. Rezervă doi căței pentru final și adaugă restul peste creveți. Călește usturoiul împreună cu creveții până când acesta devine aromat.
- Adaugă 250 ml de vin alb sau rose demisec și lasă să se reducă până când alcoolul se evaporă, lăsând în urmă doar aroma și dulceața vinului.
- Stoarce sucul unei lămâi întregi peste creveți și lasă să se gătească încă un minut.
- Condimentează cu sare și piper proaspăt râșnit după gust.
- Redu focul la minim și adaugă 170-200 g de unt, amestecând până când sosul devine cremos și untul este complet încorporat.
- Toacă fin pătrunjelul verde și rade cei doi căței de usturoi rezervați anterior. Adaugă pătrunjelul și usturoiul în sos și amestecă bine. Oprește focul.