Ingrediente
- pulpa de miel cu os (1.6 kg)
- 3 catei usturoi
- Cum sa marinam carnea
- 2 linguri cu varf mustar cu seminte
- 3 catei usturoi
- 3 fire cimbru
- 1 fir rozmarin
- 8 fileuri ansoa in ulei de masline
- coaja de la 1 lamaie
- 2 linguri suc lamaie
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei masline
- piper
Mod de Preparare
- Mixati in blender toate ingredientele pentru marinata (de la verdeturi rupeti frunzulitele de pe tulpina), pana obtineti o pasta.
{nu se pune sare in marinata deoarece ansoa si sosul de soia sunt suficient de sarate) - In pulpa de miel spalata si uscata bine cu servetele faceti incizii cu un cutit bine ascutit si introduceti felii de usturoi.
- Frecati apoi pulpa pe ambele parti cu pasta obtinuta. Deasupra sa fie un strat generos de marinata. Puneti pulpa intr-un bol si acoperiti cu o folie. Aveti grija, folia sa nu atinga suprafata carnii ca sa nu strice crusta, de aceea e bine sa folositi un bol! Dati la frigider minim 4 ore.
- Scoateti pulpa si lasati jumatate de ora afara, sa ajunga la temperatura camerei.
- O asezati intr-o tava si o introduceti la cuptor la 220C pentru 20 minute. Coborati temparatura la 150C si mai lasati 2 ore. Tot la 30 minute stropiti-o cu sucul din tava
- Dupa acest timp friptura va fi facuta si suculenta si usor in sange doar in jurul osului. Daca o doriti mai in sange scadeti timpul de coacere. Acoperiti friptura cu folie de aluminiu si lasati sa stea 15 minute inainte de a o taia.
(nu uitati sa ajustati timpul de coacere in functie de greutatea pulpei, a mea avea 1.6 kg)
Pofta buna ! Daca ti-a placut reteta noastra nu uita sa o distribui prietenilor !
O rețetă tocmai bună pentru masa de Paști , mulțumim