Mamaliga in apa fiarta

Ingrediente

  • 250g de malai
  • 1l de apa


Mod de preparare

  1. Este cea mai simplă modalitate de a prepara mămăliga. Se pune apa la fiert într-un vas de fontă (tuci), sau de inox, la foc mediu. Proporția este de o măsură de mălai, la 4 măsuri de apă.
    Citeşte întreaga ştire: Cum faci mămăliga. Cele mai bune trucuri și rețete ca să iasă perfect
  2. De exemplu, la 250 g mălai se pune un litru de apă. Proporția mai poate fi de la 1 la 3 până la 1 la 5, în funcție de cât de vârtoasă sau moale vrei să fie mămăliga. Dacă faci un preparat sărat, adaugă și sare în apă, după gust. Când apa este aproape de fierbere, se varsă mălaiul în ploaie, amestecând cu un tel, ca să nu facă cocoloașe.
  3. Pe măsură ce se întărește, schimbă telul cu o lingură de lemn. Amestecă periodic și lasă flacăra mică. Când mămăliga face bule și lingura stă în mijloc fără să o ții, e gata. O poți răsturna pe un fund de lemn (absoarbe aburii) sau într-un castron, dacă e mai moale. Se va întări când se răcește. Timpul de fierbere depinde de tipul de mălai utilizat. De obicei este înscris pe ambalaj. Mălaiul grișat are nevoie de un timp mai mic de fierbere.


Pofta buna sa aveti !!

Ambasada bebelușilor somnoroși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*