Ingrediente
- 3 cutii de ciuperci taiate de 400 gr (sau 1 kg ciuperci proaspete)
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei rosu
- 2 linguri sos de kapia cu gogosari
- 100 gr masline negre fara samburi
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- boia de ardei dulce
- 1 lingura amestec de legume uscate
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita oregano uscat
Mod de Preparare
- Ciupercile le scoateti din cutie, le spalati si le lasati intr-o sita la scurs.
- Ceapa curatata o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi il faceti rondele. Ardeiul rosu, curatat de cotor si seminte, il taiati fasii.
- Intr-o cratita puneti uleiul la incins. Adaugati ceapa, morcovul si le sotati 2 minute, apoi puneti ciupercile si mai sotati 2 minute. Puneti si ardeiul rosu, amestecati bine, apoi presarati sare, piper, boia, foile de dafin si amestecul de legume uscate.
- Turnati apa calda, cat sa acoperiti ciupercile. Puneti un capac si fierbeti la foc potrivit 25-30 de minute.
- Dupa acest timp, adaugati sosul de kapia si maslinele. Mai fierbeti circa 10 minute sau pana este scazut lichidul atat cat va doriti.
- La final incorporati pasta de tomate si oregano uscat. Gustati sa vedeti daca mai trebuie sare. Mai lasati pe foc circa 2 minute. O puteti servi simpla sau presarati verdeata deasupra, marar sau patrunjel, dupa plac.
Pofta buna ! Daca ti-a placut reteta nu uita sa o distribui prietenilor tai!