Pateuri cu branza din foietaj facut in casa

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g iaurt grecesc
  • 2 linguri otet din vin alb
  • sare dupa gust
  • 150 ml apa minerala
  • faina cat cuprinde (circa 350-400 g)
  • 250 g unt la temperatura camerei, sa fie moale
  • 100 g faina
  • 180 g branza sarata
  • 1 lingura cu varf iaurt grecesc
  • 1 ou + 1 albus ramas de la aluat
  • gris (30-40g)
  • PENTRU UNS:
  • 1 ou batut si optional mix de seminte sau mac

Mod de Preparare

  1. Pentru inceput facem pasta pentru uns:
    Amestecam untul moale cu faina pana obtinem o pasta care sa se poata intinde usor pe aluat. Impartim in 5 parti egale!
  2. Pentru aluat: Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, otetul si sarea, apoi turnam apa minerala, omogenizam si treptat punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.
  3. Aluatul obtinut il intindem pe masa de lucru (ne ajutam de faina) intr-o forma dreptunghiulara, ungem jumatate de suprafata cu prima parte din pasta de unt si impaturim. Prima data aducem partea neunsa pana la jumatate, apoi partea unsa o ridicam pana acoperim aluatul si la final pliem, dreapta spre centru si stanga peste tot aluatul.
    Dam la frigider circa jumatate de ora pana se intareste untul.
    Procedam asa de inca 4 ori, pana terminam pasta de unt!
    Dupa toate aceste etape, invelim aluatul in folie de plastic si-l dam la frigider pana a doua zi!
  4. Inainte de a scoate aluatul, pregatim umplutura:
    Branza o maruntin cu o furculita, adaugam iaurtul, oul si albusul, amestecam, apoi punem grisul putin cate putin. Umplutura nu trebuie sa fie foarte moale, dar nici exagerat de tare.
  5. Incingem cuptorul la 180°C si ne apucam de treaba:
    Aluatul de foietaj il intindem pe masa (ne ajutam de faina) de o grosime de circa 5 mm, sa nu fie foaia nici foarte subtire, ca altfel nu vom mai obtine pateurile frumos crescute.
  6. Taiem aluatul in dreptunghiuri de dimensiune dorita (le-am facut la ochi, dar asa ca idee am pus o rigla si lungimea are 11cm, iar latimea 7cm ).
    Umplem fiecare dreptunghi, doar de jumatate cu pasta de branza si acoperim cu cealalata jumatate pana obtinem un pachetel, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
    Daca aveti rabdare, puteti da tava la frigider pentru 10-15 minute inainte de a le baga in cuptor!
    Pentru a se umfla frumos untul trebuie sa fie rece! (Eu asa am facut!)
  7. Cat sta prima tava la frigider m-am ocupat de a doua, deoarece mi-au iesit 2 tavi mari si 28 de pateuri cu branza. 😀 😉
    Dupa ce scoatem tava de la frigider, ungem pateurile cu ou batut si optional puteti presara susan, mac… si dam tava direct in cuptorul incins pentru aproape jumatate de ora, daca le faceti mai mici, cred ca puteti sa le lasati si 20 minute…depinde de cuptor.
    Cat sta in cuptor prima tava, cealalta o dam la frigider si inainte de o da la cuptor, sa ungem si restul pateurilor cu ou batut!
    Sunt super bune, chiar imi era dor de gustul pateurilor cumparate din magazin!

Ambasada bebelușilor somnoroși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*