Ingrediente
- 6 pulpe de pui superioare dezosate
- 1 lingura sos kapia cu gogosari
- 3 linguri sos barbeque
- 1 lingura amestec de legume uscate
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- oregano uscat
- 2 catei de usturoi
- 1/2 ceapa
Mod de Preparare
- Spalati pulpele si le stergeti cu niste servetele.
- Intr-un bol amestecati sosul de kapia-gogosari, cel barbeque, amestecul de legume uscate, sare, piper, boia dulce si oregano.
- Ceapa curata o taiati julien. Usturoiul curatat il feliati.
- Puneti ceapa si usturoiul peste amestecul de condimente, apoi adaugati pulpele. Amestecati totul bine, acoperiti bolul si le dati la rece peste noapte. Daca nu doriti sa le lasati peste noapte, macar 2-3 ore sa stea in condimente.
- Scoateti carnea cu o jumatate de ora, inainte sa o bagati de cuptor.
- Asezati intr-o tava ceapa mai intai, iar deasupra puneti pulpele. Puneti si cateva linguri de apa, nu multa. Acoperiti cu staniol, il gauriti din loc in loc.
- Le introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 40 de minute. Dupa acest timp indepartati staniolul, le mai dati 10 minute functia grill sau pana se rumenesc frumos.
- Cand sunt gata, se scot din cuptor. Se servesc cu diverse salate, piure de cartofi, legume la aburi, un orez cremos sau ce va place voua!
Pofta buna !! Daca v-a placut reteta noastra nu uitati sa o distribuiti pe facebook, multumim !