Ingrediente
- 250 g faina
- 150 g zahar
- 1 lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 180 ml lapte
- 60 ml ulei
- 1 ou
- sare, vanilie
- 100-130 g afine
Mod de Preparare
- Briosele cu afine se prepara extrem de simplu si rapid. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, agentii de crestere, sarea).
- Intr-un alt bol sau pahar gradat le amestecam pe cele lichide (oul. laptele, uleiul si esenta de vanilie).
- Unim cele doua compozitii si amestecam doar pana se omogenizeaza, nu mai mult.
- La final incorporam afinele fara sa amestecam prea mult.
- Distribuim compozitia in formele pentru briose si le coacem 25-30 de minute la 170 de grade C.
- Puteti folosi orice fel de fructe doriti, proaspete sau congelate.
- Sau puteti incorpora 100 de grame de cipsuri de ciocolata, cate o lingurita de nutella sau chiar gem acrisor.