Ingrediente
- 3 legături de ștevie
- 3 legături de lobodă
- 2 cartofi
- 1 ceapă albă
- o jumătate de ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 500 ml de borș
- cuburi de roșii în suc propriu
- sare și piper
- leuștean proaspăt
Mod de Preparare
- Toate legumele se toacă în cubulețe.
- Într-o cratiță pentru ciorbă, se încinge uleiul de floarea soarelui, iar legumele se călesc pentru un gust mai intens.
- În timp ce legumele se călesc, tocați loboda și ștevia.
- Adăugați apă peste legumele călite, până la aproximativ ¾ din capacitatea cratiței.
- Când conținutul cratiței ajunge la fierbere, adăugați cartofii cubulețe și roșiile cuburi în suc propriu.
- Când ciorba este aproape gata, adăugați verdețurile tocate și lăsați să fiarbă.
- Pentru un gust autentic, adăugați leușteanul verde tocat.
- Imediat, adăugați borșul și mai lăsați să fiarbă timp de aproximativ 10 minute.
- La final, adăugați oul bătut, amestecând energic cu furculița.
- Ciorba poate fi îmbunătățită și cu smântână, dar pentru o variantă ușoară și fresh, am ales varianta cu ou bătut.
- Opriți focul, adăugați o mână zdravănă de leuștean proaspăt tocat, iar ciorba de lobodă cu ștevie este gata!
Daca ti-a placut reteta noastra nu uita sa o distribui