Reteta ciorba de loboda cu stevie

Ingrediente

  • 3 legături de ștevie
  • 3 legături de lobodă
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă albă
  • o jumătate de ţelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 500 ml de borș
  • cuburi de roșii în suc propriu
  • sare și piper
  • leuștean proaspăt


Mod de Preparare

  1. Toate legumele se toacă în cubulețe.
  2. Într-o cratiță pentru ciorbă, se încinge uleiul de floarea soarelui, iar legumele se călesc pentru un gust mai intens.
  3. În timp ce legumele se călesc, tocați loboda și ștevia.
  4. Adăugați apă peste legumele călite, până la aproximativ ¾ din capacitatea cratiței.
  5. Când conținutul cratiței ajunge la fierbere, adăugați cartofii cubulețe și roșiile cuburi în suc propriu.
  6. Când ciorba este aproape gata, adăugați verdețurile tocate și lăsați să fiarbă.
  7. Pentru un gust autentic, adăugați leușteanul verde tocat.
  8. Imediat, adăugați borșul și mai lăsați să fiarbă timp de aproximativ 10 minute.
  9. La final, adăugați oul bătut, amestecând energic cu furculița.
  10. Ciorba poate fi îmbunătățită și cu smântână, dar pentru o variantă ușoară și fresh, am ales varianta cu ou bătut.
  11. Opriți focul, adăugați o mână zdravănă de leuștean proaspăt tocat, iar ciorba de lobodă cu ștevie este gata!


Daca ti-a placut reteta noastra nu uita sa o distribui

Ambasada bebelușilor somnoroși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*