Reteta Gogosi de post

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 plic de drojdie 7 g
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri zahar


Mod de Preparare

  1. Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati pentru a obtine un aluat omogen.
  2. Adaugati uleiul si framantati pana ce aluatul nu mai este lipicios.Acoperiti cu un prosop si lasati-l la crescut ~ 1 ora.
  3. Pe masa unsa cu ulei,framantati din nou aluatul,apoi intindeti-l.Grosimea aluatului intins sa fie de ~ 1 cm
  4. Decupati forme rotunde cu ajutorul unei forme sau a unui pahar.Lasati gogosile inca 10 minute la crescut inainte de a le praji.
  5. Prajiti-le in baie de ulei la foc mic,apoi scoteti-le pe o farfurie pe care ati asezat servete de hartie pentru a absoarbe excesul de ulei.

Ambasada bebelușilor somnoroși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*