Ingrediente
- 2 oua
- un praf de sare
- 80 g zahar
- 90 ml ulei
- 1 lingurita de praf de copt
- 320 g faina
- CREMA DE VANILIE
- 2 galbenusuri
- 100 g zahar
- 30 g amidon
- un praf de sare
- 400 ml lapte
- vanilie
- DECOR
- Fructe la alegere
Mod de Preparare
- Intai pregatim crema pentru a avea timp sa se raceasca. Puneti intai laptele la incalzit. Mixati galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana cand obtineti o compozitie deschisa la culoare (adaugati o lingura, doua de lapte).
- Adaugati apoi amidonul, turnati peste laptele de pe foc si fierbeti, amestecand continuu. Cand a dat doua trei clocote, adaugati vanilia ( esenta sau zahar vanilat).
- Transferati crema intr-un bol, asezati o folie alimentara pe suprafata cremei si lasti la racit.
- Cojile de mini tarte se prepara extrem de simplu. Avand in compozitie ulei si nu unt, sunt usor crocante, exact pe gustul nostru. Amestecati cu un tel sau o furculita ouale cu sarea, zaharul,adaugati apoi uleiul si, la final incorporati praful de copt si faina. Framantati un aluat care nu se lipeste de maini. Formati apoi bilute a cate 15 g una si coaceti in forma speciala pentru mini tarte.
- Umpleti mini tartele cu crema de vanilie si decorati-le cu fructe acrisoare. Pensulati fructele cu tort gelee pentru a evita oxidarea fructelor si pentru un aspect frumos.
- Eu am ales afine, kiwi galben si zmeura, dar puteti face orice alegere pe gustul vostru. Pofta buna!