Reteta Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

Ingrediente

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 80 g zahar
  • 90 ml ulei
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 320 g faina
  • CREMA DE VANILIE
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 30 g amidon
  • un praf de sare
  • 400 ml lapte
  • vanilie
  • DECOR
  • Fructe la alegere


Mod de Preparare

  1. Intai pregatim crema pentru a avea timp sa se raceasca. Puneti intai laptele la incalzit. Mixati galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana cand obtineti o compozitie deschisa la culoare (adaugati o lingura, doua de lapte).
  2. Adaugati apoi amidonul, turnati peste laptele de pe foc si fierbeti, amestecand continuu. Cand a dat doua trei clocote, adaugati vanilia ( esenta sau zahar vanilat).
  3. Transferati crema intr-un bol, asezati o folie alimentara pe suprafata cremei si lasti la racit.
  4. Cojile de mini tarte se prepara extrem de simplu. Avand in compozitie ulei si nu unt, sunt usor crocante, exact pe gustul nostru. Amestecati cu un tel sau o furculita ouale cu sarea, zaharul,adaugati apoi uleiul si, la final incorporati praful de copt si faina. Framantati un aluat care nu se lipeste de maini. Formati apoi bilute a cate 15 g una si coaceti in forma speciala pentru mini tarte.
  5. Umpleti mini tartele cu crema de vanilie si decorati-le cu fructe acrisoare. Pensulati fructele cu tort gelee pentru a evita oxidarea fructelor si pentru un aspect frumos.
  6. Eu am ales afine, kiwi galben si zmeura, dar puteti face orice alegere pe gustul vostru. Pofta buna!

Ambasada bebelușilor somnoroși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*