Reteta Paste alla napoletana

Ingrediente

  • paste fettuccine (sau spaghete, sau pene)
  • 2 cepe medii
  • 5-6 catei de usturoi intregi, curatati de coaja
  • rosii uscate (am folosit din cutie, conservate in ulei)
  • o rosie
  • ulei de masline
  • 2-3 frunze busuioc proaspat
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia
  • sare
  • piper
  • un virf de cutit de oregano uscat


Mod de Preparare

  1. Taiem ceapa marunt si o punem la calit alaturi de usturoiul catei intregi (dar curatati de coaja). La final vom inlatura usturoiul dupa ce uleiul i-a prins aroma. In timp ce se caleau, am taiat rosiile uscate si le-am adaugat apoi in tigaie (am folosit un wok, e ok sa fie mai larga, pentru ca la final punem pastele in ea, peste sos).
  2. Am pus apa la fiert pentru paste intr-o craticioara, adaugind citeva picaturi de ulei si baz amirodenia fuchs.
  3. Am taiat cubulete o rosie medie, carnoasa si am adaugat-o in wok.
  4. Am pus pastele cind apa a inceput sa fiarba.
  5. Din apa in care fierb pastele punem citeva linguri si in sos, pentru ca amidonul da consistenta sosului.
  6. Am fiert pastele al dente (trebuie sa ramina usor tari, sa simti o urma a fibrei lor cind le incerci cu dintii).
  7. Le-am strecurat si am adaugat pastele peste sos, amestecind 1-2 minute./
  8. Am pus in farfurie si am adaugat busuioc proaspat, rupt bucati cu mina. (nu trebuie sa adaugati parmezan sau alte brinzeturi, caci ar anihila aroma busuiocului)

Daca ti-a placut reteta noastra nu uita sa o distribui

Ambasada bebelușilor somnoroși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*