Ingrediente
- paste fettuccine (sau spaghete, sau pene)
- 2 cepe medii
- 5-6 catei de usturoi intregi, curatati de coaja
- rosii uscate (am folosit din cutie, conservate in ulei)
- o rosie
- ulei de masline
- 2-3 frunze busuioc proaspat
- 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia
- sare
- piper
- un virf de cutit de oregano uscat
Mod de Preparare
- Taiem ceapa marunt si o punem la calit alaturi de usturoiul catei intregi (dar curatati de coaja). La final vom inlatura usturoiul dupa ce uleiul i-a prins aroma. In timp ce se caleau, am taiat rosiile uscate si le-am adaugat apoi in tigaie (am folosit un wok, e ok sa fie mai larga, pentru ca la final punem pastele in ea, peste sos).
- Am pus apa la fiert pentru paste intr-o craticioara, adaugind citeva picaturi de ulei si baz amirodenia fuchs.
- Am taiat cubulete o rosie medie, carnoasa si am adaugat-o in wok.
- Am pus pastele cind apa a inceput sa fiarba.
- Din apa in care fierb pastele punem citeva linguri si in sos, pentru ca amidonul da consistenta sosului.
- Am fiert pastele al dente (trebuie sa ramina usor tari, sa simti o urma a fibrei lor cind le incerci cu dintii).
- Le-am strecurat si am adaugat pastele peste sos, amestecind 1-2 minute./
- Am pus in farfurie si am adaugat busuioc proaspat, rupt bucati cu mina. (nu trebuie sa adaugati parmezan sau alte brinzeturi, caci ar anihila aroma busuiocului)
Daca ti-a placut reteta noastra nu uita sa o distribui