Ingrediente
- 25 g drojdie proaspătă,
- aprox 500 g făină,
- 4 linguri ulei,
- 350 apă călduță,
- o linguriță sare,
- o linguriță oregano uscat,
- o linguriță busuioc uscat,
- 300 g salam de porc,
- 100 g salam crud uscat,
- 100 g șuncă țărănească,
- 50 g șuncă,
- 1 ardei roșu,
- 100 g măsline negre fără sâmburi,
- cașcaval ras după gust,
- ketchup dulce după gust.
Mod de Preparare
- Mai întâi se pregatește aluatul: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, sarea și făină în ploaie, treptat, amestecând și frământând până se obține un aluat bun de întins.
- Se lasă la crescut 30 minute, pentru a fi mai pufos.
- Între timp, se feliază salamurile în fâșii lungi și subțiri sau triunghiuri, cât mai variat. Se feliază și măslinele în jumătăți, pe lungime. Ardeiul roșu se taie rondele subțiri.
- Se presară făină pe masă, se împarte aluatul în două bucăți și apoi se întinde prima bucată într-un strat subțire. Se unge aluatul cu ketchup, se presară busuioc și oregano, se ornează după gust și se acoperă cu cașcaval ras. Se transferă, cu ajutorul unui făcăleț, într-o tavă specială pentru pizza și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25-30 de minute sau până se rumenește.
- Se obțin 2 pizza, fiecare cu diametrul de 33 cm.
- Timp de coacere: 1 h