Reteta salata de icre

Ingrediente

  • 100 g icre
  • 3-4 linguri de zeama de lamaie
  • 3-4 linguri de apa minerala
  • sare dupa gust
  • 300 ml ulei
  • o ceapa mica
  • OBTIONAL
  • 2 linguri de gris
  • 150 ml apa


Mod de Preparare

  1. Punem icrele intr-un bol. Eu am folosit icre ded crap si caras, pe care le-am avut la sare, in frigider.
  2. Incepem sa mixam adaugand uleiul, putin cate putin.
  3. Daca vreti sa adaugati si gris, preparati-l inainte, pentru a se raci bine. Puneti apa la fiert cu un praf de sare si, cand a inceput sa fiarba, adaugati grisul in ploaie, amestecand continuu. Cand a fiert, rasturnati-l pe o farfurie sa se raceasca bine.
  4. Asadar, incorporati uleiul cu grija si mixati numai intr-un singur sens. Alternati cu zeama de lamaie si apa minerala.
  5. Sarati dupa gust si incorporati si grisul la final.
  6. Tocati fin ceapa si amestecati-o cu icrele.
  7. Pastrati la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!

Ambasada bebelușilor somnoroși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*