Ingrediente
- 100 g icre
- 3-4 linguri de zeama de lamaie
- 3-4 linguri de apa minerala
- sare dupa gust
- 300 ml ulei
- o ceapa mica
- OBTIONAL
- 2 linguri de gris
- 150 ml apa
Mod de Preparare
- Punem icrele intr-un bol. Eu am folosit icre ded crap si caras, pe care le-am avut la sare, in frigider.
- Incepem sa mixam adaugand uleiul, putin cate putin.
- Daca vreti sa adaugati si gris, preparati-l inainte, pentru a se raci bine. Puneti apa la fiert cu un praf de sare si, cand a inceput sa fiarba, adaugati grisul in ploaie, amestecand continuu. Cand a fiert, rasturnati-l pe o farfurie sa se raceasca bine.
- Asadar, incorporati uleiul cu grija si mixati numai intr-un singur sens. Alternati cu zeama de lamaie si apa minerala.
- Sarati dupa gust si incorporati si grisul la final.
- Tocati fin ceapa si amestecati-o cu icrele.
- Pastrati la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!