Salata de boeuf cu somon afumat

Ingrediente

  • Pentru amestecul de legume cu somon afumat:
  • 450 gr de file de somon afumat
  • 500 gr de cartofi
  • 350 gr de morcovi
  • 250 gr de rădăcină de țelină
  • 250 gr de castraveciori murați în oțet
  • 2 albușuri de ouă fierte
  • sare și piper după gust
  • Pentru maioneza
  • 1 gălbenuș de ou crud
  • 2 gălbenușuri de ouă fierte
  • 100 gr de muștar clasic
  • 500 ml de ulei de floarea soarelui
  • 30 ml de apă minerală
  • sare și piper după gust
  • suc de lămâie după gust


Mod de Preparare

  1. Curățăm morcovii și rădăcina de țelină, îi clătim cu apă rece și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți.
  2. Când cartofii sunt bine fierți și se pătrund ușor dacă înfigem furculița în ei, îi scurgem și îi trecem prin apă rece. Apoi îi curățăm și îi tocăm în cuburi. Scurgem și țelina și morcovii după fierbere și îi tocăm tot în cuburi de mărimea celor de cartofi. Tocăm și castraveții murați tot în cuburi și îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Tot în cuburi tocăm și cele două albușuri fierte, sau le putem folosi la decorul salatei.
  3. Amestecăm într-un bol încăpător toate aceste ingrediente și adăugăm fileul de somon tăiat în cuburi. Oprim două felii subțiri de somon pentru decor.
  4. Pentru prepararea maionezei punem gălbenușul nefiert împreună cu cele fierte și muștarul în bolul mixerului. Adăugăm și puțină sare și pornim mixerul.
  5. Amestecăm ingredientele din bol picurând treptat și uleiul. Când maioneza capătă consistență, adăugăm și apă minerală. Aceasta va oferi maionezei un plus de cremozitate și va mai diminua din aroma neplăcută a uleiului.
  6. La final potrivim gustul cu sare, piper și suc proaspăt de lămâie.
  7. Amestecăm maioneza cu ingredientele tocate în cuburi. Se lasa la rece timp de 2 ceasuri apoi e numai buna de mancat


Daca v-a placut reteta nu uitati sa dati un share si like pe facebook si instagram, Pofta buna !

Ambasada bebelușilor somnoroși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*