Sarmale in foi de varza murata

Ingrediente

  • 1 varza mare murata
  • 1 kg de carne de porc (mixta sau la alegere)
  • 1 ceapa mare
  • 150 g orez
  • 150 ml bulion de rosii
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingura de marar uscat
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 200-300 ml suc concentrat de rosii
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2 crengute de marar uscat
  • 1 crenguta de cimbru uscat


Mod de Preparare

  1. Intr-un bol punem carnea, ceapa tocata marunt, orezul si celelalte ingrediente mentionate mai sus. Amestecam foarte bine sa se omogenizeze compozitia si o lasam la odihnit pana cand preparam varza.
  2. Gustati varza murata sa nu fie prea sarata sau prea acra. In acest caz, desfaceti frunzele una cate una si puneti-le intr-un bol cu apa cateva ore.
  3. Taiem frunzele, in functie de marime in doua sau trei bucati. Pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele puneti cateva linguri de ulei sau de untura si crengutele de marar si cimbru uscat.
  4. Infasuram sarmalele si le asezam frumos in vas. Deasupra fiecarui rand punemi suc de rosii si cate o frunza de dafin. Continuami asa pana am terminat carnea.
  5. Daca doriti, printre randuri puneti cateva feliute de afumatura. Eu toc si un pic de varza si o pun deasupra.
  6. Turnam apa cat sa acoperim sarmalele putin.
  7. Fierbem sarmalele in cuptor, la 170 de grade C pana cand lichidul scade iar sarmalele sunt bine gatite si frumos rumenite. Pofta buna!

Ambasada bebelușilor somnoroși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*