Supa crema de legume

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • un praz
  • o ceapa
  • un morcov
  • o tulpina telina apio
  • o cana doua de apa sau supa de pui daca nu o facem de post
  • piper negru si sare dupa gust


Mod de Preparare

  1. In uleiul incins se calesc prazul (partea alba si verde deschis) si morcovul taiat rondele, telina apio (daca ati optat pentru ea) si ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
  2. Se adauga cartofii cuburi, rosiile strivite cu furculita si se acopera cu apa. Se adauga sare si piper dupa gust si se aduce la fierbere. Cand incepe sa fiarba se pune capacul si se lasa la fiert 30 minute. In ultimele 10 minute de fiert se adauga semintele de telina (daca ati optat pentru aceasta varianta).
  3. In blender se mixeaza totul pana devine ca o crema. Se drege de sare.
  4. Intr-un mojar se pun frunzele de patrunjel si cele de busuioc impreuna cu putina sare mare. Se piseaza pana devin pasta. Se adauga uleiul si se amesteca bine.
  5. Se serveste supa crema stropita cu ulei aromat si crutoane de paine.

Ambasada bebelușilor somnoroși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*