Ingrediente
- 600 gr carne macra de miel (din pulpa spate am pus eu)
- 1 ceapa mare
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 lingurita pasta de ardei dulce
- 1 varf lingurita harissa (sau un varf lingurita chili pudra)
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 legaturica patrunjel
- sare, piper
- 4 linguri ulei
Mod de Preparare
- Se taie carnea cubulete mici (cat zarurile de table 😉 ), asa tocanita va arata mai bine.
- Se pune multa apa la fiert si cand clocoteste se pun cubuletele de carne in ea si se lasa 5 minute sa se opareasca. Se scurg cu ajutorul unei strecuratori, apoi se da sub jet de apa rece si se spala bine. Se pune deoparte carnea astfel pregatita.
- Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc in el ceapa si ardeiul date pe razatoarea mare. Asta e important pentru ca in acest mod sosul va iesi fin.
- Cand s-au inmuiat legumele se trage oala de pe foc, se adauga cubuletele de carne, cateva prize de sare, putin piper, harissa (sau chili), pasta de ardei si boiaua. Se amesteca bine pana carnea e acoperita de aceste condimente. Se adauga 1/4 cana apa si se pune la fiert. Se aduce tocanita la fierbere, se da focul la mic (astfel incat tocanita sa bolboroseasca usor) si se pune capacul. Se fierbe timp de 1 ora. Tot cam la 10-15 minute verificati tocanita, amestecati in ea si cand scade apa prea mult adaugati cate un polonic de apa fierbinte. Pentru aceasta, pastrati o oala mica cu apa fierbinte langa oala cu tocanita dvs. si cand aveti nevoie o folositi.
- Adaugati patrunjelul tocat foarte fin si mai lasati sa fiarba 10 minute tot cu capac.