Varza la cuptor cu ciolan afumat

Ingrediente

  • 2 verze murate
  • 1 ciolan afumat dezosat (1.2 kg)
  • 2 cepe
  • 250g rosii taiate
  • 3 linguri pasta ardei
  • 3 foi dafin
  • 100ml ulei
  • 1 legatura marar
  • cimbru
  • piper
  • sare (daca mai este nevoie)


Mod de Preparare

  1. Varza se pune de cu seara la desarat in apa rece.
  2. A doua zi se curata de cotoare, se taie fideluta si se stoarce bine.
  3. Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa curatata si tocata marunt 3-4 minute.
  4. Se adauga rosiile taiate, pasta de ardei, foile de dafin si piper si se mai caleste 3-4 minute.
  5. Se adauga varza, se amesteca bine si se opreste focul.
  6. Ciolanul se fierbe in apa cu putina sare pana da un clocot.
  7. Se scurge de apa si se taie bucati.
  8. Intr-o tava unsa cu ulei se pun bucatile de ciolan si deasupra se pune uniform varza.
  9. Se pune o cana de apa si se introduce in cuptor la foc mediu 2-3 ore.
  10. Din cand in cand se amesteca si se scot si bucatile de ciolan deasupra sa se rumenesca.
  11. Spre final se pune si mararul tocat si cimbrul si se amesteca bine.
    Cand este facuta si frumos rumenita este gata.
  12. Se serveste calda cu mamaliguta! (eu mananc si ceapa la ea)

Ambasada bebelușilor somnoroși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*