Ingrediente
- 2 verze murate
- 1 ciolan afumat dezosat (1.2 kg)
- 2 cepe
- 250g rosii taiate
- 3 linguri pasta ardei
- 3 foi dafin
- 100ml ulei
- 1 legatura marar
- cimbru
- piper
- sare (daca mai este nevoie)
Mod de Preparare
- Varza se pune de cu seara la desarat in apa rece.
- A doua zi se curata de cotoare, se taie fideluta si se stoarce bine.
- Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa curatata si tocata marunt 3-4 minute.
- Se adauga rosiile taiate, pasta de ardei, foile de dafin si piper si se mai caleste 3-4 minute.
- Se adauga varza, se amesteca bine si se opreste focul.
- Ciolanul se fierbe in apa cu putina sare pana da un clocot.
- Se scurge de apa si se taie bucati.
- Intr-o tava unsa cu ulei se pun bucatile de ciolan si deasupra se pune uniform varza.
- Se pune o cana de apa si se introduce in cuptor la foc mediu 2-3 ore.
- Din cand in cand se amesteca si se scot si bucatile de ciolan deasupra sa se rumenesca.
- Spre final se pune si mararul tocat si cimbrul si se amesteca bine.
Cand este facuta si frumos rumenita este gata.
- Se serveste calda cu mamaliguta! (eu mananc si ceapa la ea)